Voor wie?

Baby’s en kinderen

Slaap is niet altijd vanzelfsprekend als er een baby of kind in huis is.

Ouders van baby’s en kinderen kunnen daarom terecht bij de Slaappraktijk voor vragen en klachten over slaap van zichzelf of hun baby of kind.

Jongvolwassenen

Jongvolwassenheid gaat gepaard met veranderingen en uitdagingen.

Transities in deze leeftijdsgroep (tieners en jongvolwassenen) kunnen zorgen voor heel wat problemen rond slaap en moeite met ontspannen. De Slaappraktijk kan hier ondersteuning bieden.

Volwassenen

Eén op drie volwassenen kampt met een slaapprobleem.

Hoewel slaapmedicatie vaak wordt voorgeschreven, zijn de meerderheid van deze slaapproblemen te voorkomen en behandelen in de Slaappraktijk.

Zwangere vrouwen

Een zwangerschap is een bijzondere periode. Hormonale en emotionele schommelingen alsook lichamelijke transities zorgen vaak voor slaapproblemen.

De Slaappraktijk kan zwangere vrouwen helpen bij hun slaap voor, tijdens en na de zwangerschap. Tevens kunnen zwangere vrouwen (en partners) terecht in de Slaappraktijk om zich voor te bereiden op de slaap van zichzelf en hun kind tijdens de postnatale fase.

Naast individuele consulten, worden er ook lezingen en workshops aangeboden.

Atleten en sporters

Hoewel een sportieve levensstijl kan bijdragen tot het verbeteren van slaap, kunnen sporters ook kampen met slaapproblemen.

Stress, prestatiedruk en topsport kunnen slaap behoorlijk beïnvloeden. Goede, kwalitatieve slaap draagt ook bij tot verbeterde sportprestaties.

De Slaappraktijk kan advies verlenen over efficiënte slaappatronen en relaxatietechnieken om de prestaties te verhogen.

Groepen en bedrijven

Chronisch slaaptekort leidt tot een verhoogd werkverzuim, een hogere kans op burn-out en depressie alsook tot gedaalde motivatie en veerkracht bij werknemers.

De Slaappraktijk kan werknemers en werkgevers in bedrijven en organisaties helpen bij de verbetering van hun slaap en relaxatie met als doel de prestatie, work/life balance en het werkplezier te verhogen.

Naast individuele consulten zijn ook in company trainingen, lezingen en workshops op maat mogelijk. Contacteer mij via info@slaappraktijk.be voor vrijblijvende informatie en prijzen voor in company training of groepsbegeleiding op maat van bedrijf, organisatie of school.

Consultaties slaaptherapie

Momenteel is er een patiëntenstop tot 2025. Nieuwe aanmeldingen gebeuren via een wachtlijst.

Wens je vrijblijvend op de wachtlijst te staan, dan stuur je best een mailtje naar info@slaappraktijk.be

Eerste consult
In het eerste consult (intake) brengen we de klacht en vraag in kaart. Afhankelijk van de klacht of vraag kunnen vervolgsessies worden geadviseerd.
Prijs: 70 euro

Tweede consult
Tijdens het vervolgconsult wordt de slaap subjectief of objectief in kaart gebracht. Op basis van een slaapanalyse en info uit de intake wordt een therapeutisch slaapplan opgesteld dat samen met jou wordt doorgesproken in het tweede consult.
Prijs: 120 euro

Derde en volgende consulten
Tijdens deze consulten is er mogelijkheid tot follow-up en verdere begeleiding indien nodig.
Prijs: €70 euro

Annulatie en verplaatsing van consultaties kunnen kosteloos per mail of telefonisch ten laatste 24 uur voorafgaand het consult.
Bij annulatie, verzuim of verplaatsing binnen 24 uur voorafgaand het consult zal het consult aangerekend worden.